Your search results

Hitra har lokalmat som er kortere en kortreist -fra både hav og land. Vi har en av Europas største hjortestammer. Her finnes villsau, de deiligste oster, fenalår, spekepølser, kamskjell, kråkeboller, tang, og sjøkreps. Selvsagt får du alt av fisk fra havet; sei, breiflabb og kveite. På Hitra har vi 7000 vann og tjern med både ørret og røye (rørr). Hitra har flere lakseelver der du kan du prøve lykken på vill-laksen!

Hitra har egen foredlingsfabrikk for tang og tare, samt et eget lakserøkeri som fikk 2 plass i siste NM (2015).  På toppen av dette har Hitra verdens største krabbefabrikk. Her produseres den velkjente Hitrakrabben, som er en taskekrabbe som nesten bare finnes på Hitra.

Osten fra Hitra Gårdsmat

Osten fra Hitra Gårdsmat

Hitra har altså noe for enhver gane. Derfor vil du oppleve at uansett hvilke serveringssteder du besøker, vil du alltid gjenkjenne noen av disse fantastiske råvarene. Produktene så kortreist, og i sesongene så gode på smak og kvalitet -at det er en fryd.

Hitra har et spiskammer få er forunt. De naturgitte forutsetninger med Golfstrømmen og nordishavet gir helt spesielle forhold slik at naturen kan levere ferskvarer av ypperste klasse.

Øya har også to mini bryggerier, et på Ansnes Brygger og Storm Bryggerhus på Kvenvær. Her får du alt fra helt enkle retter -til en gastronomisk smaksopplevelse du aldri hadde tenkt du kunne få så langt ute i havet. Bare lokalmaten er verdt turen til Hitra.

Oversikt over utsalgsteder:

Internat Fillan, lokalmat fra Hitra
Ansnes Brygger, eget øl utsalg
Dalpro gårdsutsalg – hjort, villsau og spekevarer
Dolmøy Seafood, alle typer lakse – og fiskeprodukter

  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover