Your search results

Smaken av Hitra

Posted by Servicetorget on 27. februar 2016
| 0

DEN LOKALE MATEN SMAKER ALLER BEST LOKALT

Vår lokale turoperatør Explore Hitra syr sammen spennende «MATPAKKER» som har fokus på lokal mat men som også inneholder overnatting, transport og aktiviteter i tråd med hver enkelt gruppes ønsker. Man har en person å forholde seg til ved bestilling og man betaler alt på en faktura. Man kan legge inn en guidet tur med rib-båt ut til et av oppdrettsanleggene til Lerøy Midt hvis man ønsker det.  Eller en tur ut til den fantastiske øyrekka utenfor Frøya.  Explore Hitra har også guider som kan være med dere ut på tur.  Link til www.explorehitra.no finner du under eget avsnitt her på visithitra.com.
Explore Hitra, mobil 97900323, randi@explorehitra.no, www.explorehitra.no
NB!  For grupper på minimum 10 personer.

Lunsjalternativer:

FARMER’S LUNSJ PÅ HITRA GÅRDSMAT, HELGEBOSTADØYA
Hitra Gårdsmat har vunnet utallige priser for sine oster og for sine økologiske produksjonsmetoder, men det er nok allikevel begrunnelsen for Dagrosprisen i Sør-Trøndelag tidligere på 2000-tallet som sier mest om denne enestående bedriften og som danner grunnlaget for de førsteklasses produktene. Juryens begrunnelse: «Disse gårdbrukerne er glødende interessert i husdyrhold. De gjør en enorm innsats for at husdyra skal ha det godt. De er stolt av yrket sitt og vil være et godt forbilde for andre ved å vise at det går an å bygge opp et meget godt husdyr-miljø ved hjelp av enkle løsninger og egeninnsats.»

Lunsjen hos Bodil og Yngvar inkluderer omvisning på gården og et innblikk i historien som ligger forut for suksessen. Det vil også være mulighet til å handle i gårdsbutikken.

Her er det virkelig snakk om kortreist mat, nesten alt man får å spise er produsert på gården; kjøtt, grønnsaker, oster…

PRIS PR. PERSON KR 425,-

«Prestedattra fra Oslo fant øya
Naken og fraflytta
Hadde trua på jorda og kua
Yngvar kom før brua
4 kviger på ei flåte
Helgebostad påkledd og tilflytta
Hitra Gårdsmat – vær så god
Vi lager smakfulle oster fra glade kyr
Hilsen Bodil og Yngvar»

BOWLINGLUNSJ PÅ HJORTEN HOTELL, FILLAN
Midt i Fillan sentrum ligger vårt nybygde hotell. Innredet med delikat skandinavisk design er det en fryd for øyet.  Hotellets kjøkken har høy kvalitet hvor lokale tradisjoner, nyskapende trender og lokale råvarer står i fokus. Matfatet på Hitra og Frøya er stort både til vanns og til lands. Hjort, laks, krabbe, torsk, kamskjell, ost, fenalår, spekepølse og lammelår. Lista er lang over nasjonalt premierte råvarer og matretter. Vi vil mer enn gjerne vise dem fram, gjerne litt sesongbasert.

Sammen med Hitrahallen og deres 6 bowlingbaner godkjent for internasjonale turneringer inviterer Hjorten Hotell på Bowlinglunsj; 1 times bowling med påfølgende 2-retters lunsj hvor det serveres Hjortesandwich med røkt tyttebær, syltet løk, agurk, tomat, aioli og bakt potet. Til dessert blir det Heidis eplekake med vaniljeis og eple samt kaffe.

PRIS PR. PERSON KR 425,-

HJORTELUNSJ PÅ DALPRO
Soleklar vinner i «Det Norske Måltid» i 2015 og 2016 i klassen Årets kjøtt – bearbeidet.
I 2015 med fenalår av villsau og i 2016 med skank av villsau.

På Hitra har vi Nord-Europas tetteste hjortestamme, og det felles årlig 500-1000 hjort. I tillegg satses det på hjorteoppdrett og villsauhold på Dalpro. Hjorteoppdrettet er fordelt på tre lokaliteter på Hitra med til sammen 250 dyr. I tillegg kommer 70 villsauer. Råvarene til Dalpro Gårdsmat hentes fra egen besetning og ved kjøp av villhjort og villsau fra regionen. Kjøttet kom-mer fra Frøya og Hitra og er laget på naturens premisser. Villsau og hjort beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Det frie liv, klimaet og øyenes flora tilfører en unik smak av vill natur.

Lunsjen inkluderer mating av hjort og informasjon om vekstbedriften og måltidet består av grillede viltburgere med tilbehør. Gårdsbutikken vil være åpen for salg av gårdens produkter; kjøtt- og skinnprodukter av villsau og hjort.

PRIS PR. PERSON KR 300,-

«Dalpro, en vekstbedrift.  Dalpro er et sted for inspirasjon og opplevelse, og jobber ut fra følgende verdier:

Et positivt menneskesyn, alle kan utvikle seg
Opplevelse av stolthet og mestring
Godt humør og positiv innstilling»

 Middagsalternativer:

HISTORISK MIDDAG I JERNALDERHUSET VED DOLMSUNDET HOTELL
På begge sider av Dolmsun-det finnes store mengder kulturminner. De eldste sporene etter folk stammer fra Fosnatradisjonen, som er Norges eldste bosetting. Dette er gjenstander som er mellom 10 000 og 11 000 år gamle. Under middagen vil man få høre mer om Hitras historie generelt og om Dolmsundet spesielt.

Meny i Langhuset – middag og historiefortelling rundt bålet:
Spekemat med tilbehør
Hjortegryte med potetstappe, salat og tyttebær
Dessert

Mot et tillegg i prisen kan hotellet arrangere Jernalder-OL. Konkurransen består av tømmerstokksaging, vedklyving, tautrekking, spikerslåing, hesteskokasting og en jernalderquiz.  Etter endt OL, f.eks under middagen, går vi igjennom laginnsatsen og deler ut premier til vinnerlaget.

PRIS PR. PERSON KR 690,- Tillegg for Jernalder-OL kr 290,-pr. person

“Langhuset fra jernalderen er et autentisk langhus bygd på tuftene til det originale langhuset som sto her i folkevandringstiden på 400-500-tallet. “

ÆGIRS AFTEN PÅ ANSNES BRYGGER
Ægirs aften byr på et fantastisk sjømatbord med alt det beste øyriket og sesongen har å by på. Her ligger alt på bordet, og det er bare fråtse til magen slett ikke har plass til mer. Dette kan ikke gjøres bedre! Før vi går til bords arrangerer vi gjerne ølsmaking med informasjon om Ansnes Bryggers ølproduksjon og de ulike ølsortene som alle har fått navn fra de kjent fiskebankene rett utenfor døra.

PRIS PR. PERSON KR 995,- Tillegg for ølsmaking kr 450,-pr. person

«På det gamle handelsstedet på Ansnes ble det allerede på 1700-tallet drevet handel med fisk og andre varer. Herfra dro jekter med saltfisk, tørrfisk og klippfisk, og jektene kom tilbake med varer som kystens folk ikke var selvberget med. I dag er det Ansnes Brygger som viderefører handelstradisjonene, med aktiviteter, overnatting og ikke minst mat i gourmetklassen.»

TEATERMIDDAG PÅ HJORTEN HOTELL, FILLAN
Før middagen tar vi turen til museet hvor vi blir kjent med «Folket i Flatvika» gjennom miniteateret «I levende live». Uansett om vi møter sladderkjærringa Nekka eller ungtausa Maria får vi høre en personlig historie om hverdagslivet langs kysten på 1920-tallet.  Museet ligger en kort rusletur på 10 minutter fra hotellet.

På hotellet får vi så servert sjømatsuppe med asiatisk miks og grønn urteolje. Hovedrett er kotelettkappe av svin med syltede grønnsaker, potet og en hvitløk og chili saus. Vi avslutter måltidet med en nydelig banansplitt med Rom, karamell og vaniljeiskrem samt kaffe.

PRIS PR. PERSON KR 575,-

 

  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover