Your search results

PRODUKTER OG UTSALGSSTEDER

Nasjonalt og internasjonalt kjent for førsteklasses kvalitet.  Du kan kjøpe produktene og lage mat selv, eller du kan nyte lokal mat og drikke på våre lokale spisesteder.

LAKSEN Lakseoppdrettets vugge
Det var en gang to brødre som hadde en god ide. Som de første i verden startet de havbruk av atlantisk laks, like utenfor Hitra. Brødrene Ove og Sivert Grøntvedt satte i 1971 ut 20.000 laksesmolt, i det som blir regnet som verdens aller første lakseanlegg. 45 år senere har Frøya og Hitra blitt et av verdens største oppdrettssteder for laks. Grunnen til det er de helt spesielle havstrømmene. Her møter Golfstrømmen fra sør den kalde sjøen fra nord i Barentshavet, og det gir relativt stabil og optimal temperatur for oppdrett av atlantisk laks. Optimal temperatur gir forhold som laksen stortrives i, og i kombinasjon med god kunnskap og moderne teknologi slaktes laks av ypperste kvalitet året rundt. I dag produserer øyregionen 260.000 tonn laks pr. år.
(Lakseoppdrett på Hitra; Lerøy Midt og Marine Harvest – på Frøya; Salmar.)

Fiskmatutsalg!
Dolmøy House of Seafood, Barmanfjorden, Hitra, mandag-fredag 08.00-16.00, lørdag 10.00-15.00.  www.dolmoyseafood.no, vidar@dolmoyseafood.no, mobil + 47 971 76 471.
Produktene finnes også hos flere av dagligvarebutikkene på Hitra.

KRABBEN
 Europas mest moderne fabrikk for taskekrabbe
Utgangpunktet for dagens HITRAMAT er det gamle handelsstedet Ansnes, der det helt siden 1700-tallet ble drevet handel med fisk og andre varer. Herfra dro jekter med saltfisk, tørrfisk og klippfisk, og jektene kom tilbake med varer som kystens folk ikke var selvberget med. Hit kom Sivert Fjeldvær i 1905. Mannen fra Fjellværøya drev fiskemottak og handel med fisk. Anton Fjeldvær begynte senere å ta imot krabbe, koke fangsten og selge den til avtakere i Trondheim. I 50-årene begynte Anton Fjeldvær å eksportere levende krabber til Stockholm. Sivert, en av Anton Fjeldværs sønner, gikk i land og startet selskapet HitraMat i ei av bryggene på Ansnes. Her ble fiskmat laget for hånd. «Hitramat på alle fat» ble slagordet. 1988 ble bedriftens populære «Hitraball» kåret til Sør-Trøndelags nasjonalrett. Ennå var krabben bare en bigeskjeft, og krabbesesongen var kort; fra 10. september og et par måneder utover høsten. Etter at Sivert døde, kom dagens Anton Fjeldvær inn som leder. Siden tidlig på 90-tallet har den fine taskekrabben fra Trøndelagskysten (også kalt Hitra-krabben) blitt hovedproduktet i bedriften, og det er krabben som er den viktigste bærebjelken for fabrikken i framtida. I 2002 flyttet bedriften inn i nye tidsriktige lokaler på Hitra Fiskerihavn, i det som i dag er Europas mest moderne fabrikk for taskekrabbe.

www.hitramat.no, krabbeprodukter fra Hitramat finner du hos Rema 1000 på Fillan.
På www.krabbe.no finner du spennende oppskrifter hvor krabbe er hovedingrediensen.

HJORT OG VILLSAU Nord-Europas tetteste hjortestamme

Soleklar vinner i «Det Norske Måltid» i 2015 i klassen Årets kjøtt – bearbeidet. Juryens uttalelse: DALPRO sitt fenalår av villsau har en tydelig identitet, produktet er en soleklar vinner i sin klasse. Og i 2016 vant de jammen samme klasse igjen, med sin villsauskank Frøya.» På Hitra har vi Nord-Europas tetteste hjortestamme, og det felles årlig 500-1000 hjort. I tillegg satses det på hjorteoppdrett og villsauhold på Dalpro. Hjorteoppdrettet er fordelt på tre lokaliteter på Hitra med til sammen 255 hjort. I tillegg kommer 70 villsauer. Råvarene til Dalpro Gårdsmat hentes fra egen besetning og ved kjøp av villhjort og villsau fra regionen. Kjøttet kommer fra Frøya og Hitra og er laget på naturens premisser. Villsau og hjort beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Det frie liv, klimaet og øyenes flora tilfører en unik smak av vill natur. Ved forhåndsavtale kan man være med på foring av hjort og villsau.  OBS! GÅRDSBUTIKK Se nettsidene for oppdaterte åpningstider. Her selges også skinn av hjort og sau.

Gårdsbutikk, Hammerstadveien 1, Hitra!  Åpningstider mandag-fredag 08.00-15.00.
www.dalpro.no, nettbutikk www.godtfrakysten.no, post@dalpro.no
Avdelingsleder Sverre Johansen mobil 958 06 326
Arbeidsleder Siri Sandø mobil 916 65 350

OSTEN Smakfulle oster fra glade dyr

Vi velger å beskrive HITRA GÅRDSMAT ved å liste opp de prisene de mottok bare
i 2015:
Gull i NM for Ekstra lagret Grotteost
Gull i NM for Kongeosten
Årets økologiske produkt på Trøndersk Matfestival ble Ekstra Lagret Grotteost
Det er nok allikevel begrunnelsen for Dagrosprisen i Sør-Trøndelag i 2003 som
sier mest om denne enestående bedriften, og danner grunnlaget for de førsteklasses
produktene. Juryens begrunnelse: «Disse gårdbrukerne er glødende interessert i
husdyrhold. De gjør en enorm innsats for at husdyra skal ha det godt. De er
stolt av yrket sitt og vil være et godt forbilde for andre ved å vise at det går an å bygge opp et meget godt husdyrmiljø ved hjelp av enkle løsninger og egeninnsats.»

Gårdsbutikk, Helgebostadøya! Ta kontakt for oppdaterte åpningstider.
Her selges også gourmet kalvekjøtt fra gården (i kasser på minimum 10kg).
Grupper kan bestille lunsj eller middag, omvisning og historien om Hitra Gårdsmat. www.hitragardsmat.no, bodil@hitragaardsmat.no, mobil +47 930 36 863

 OG VI HAR SELVSAGT LOKALT ØL TIL MATEN

STORM BRYGGHUS, Hitra
www.stormbrygghus.no, arnegab@gmail.com, mobil + 47 926 08 946
Et hus på Kvenvær som rommer masse spennende; ølbryggeri, keramikkverksted, bar, scene, kunst og håndverk, en liten butikk og overnattingsrom.

ANSNES BRYGGER, Hitra
www.ansnesbrygger.com, post@ansnesbrygger.com, mobil + 47 982 88 820
Opprinnelsesstedet for Hitramat, i dag er det Ola og Helene Skjåk Bræk som ønsker velkommen til overnatting, førsteklasses mat og eget Ansnesbrygg, utendørs spa og aktiviteter.
Ansnesbrygg kan kun kjøpes på Ansnes Brygger.

  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover