header_image

Your search results

Ansnes brygger

Ansnes,
legg til i favoritter
2343

ANSNES BRYGGER
På det gamle handelsstedet ble det allerede på 1700-tallet drevet handel med fisk og andre varer. Herfra dro jekter med saltfisk, tørrfisk og klippfisk, og jektene kom tilbake med varer som kystens folk ikke var selvberget med. I dag er det Ansnes Brygger som viderefører handels-tradisjonene.

KROA
Kroa er det største av våre lokaler, og det som normalt brukes som restaurant. Her er sittegruppene plassert i båser og man tar vare på den hyggelige stemningen rundt bordet.  Samtlige av båsene har fått navn etter gamle fiskegrunner i nærheten, og roen man får i dette rommet finner man ikke mange andre steder.

I kroa finner du også baren vår, og vi har selvfølgelig skjenkebevilling med alle rettigheter. Vårt lokale brygg kan også kjøpes her.

Vi er en helårsbedrift, og utenfor sesong har vi åpent i helgene med forbehold om at vi ikke arrangerer lukkede selskap eller kjører catering.

CATERING
Vi tilbyr catering av førsteklasses råvarer til små og store selskaper. Vi kan levere alt fra enkle påsmurte snitter til fler-retters middag, hvor som helst. Vi har tilgang på både bil og båt som transportmiddel så uansett om du befinner deg i øyregionen, på Frohavet eller i Trondheim så er mulighetene for catering til stede. Du kan selvfølgelig også hente maten selv på Ansnes om du ønsker det.

MIKROBRYGGERI
Hjemmebrygget øl er i vinden som aldri før, og vi har selvfølgelig eget Ansnesbrygg. Vi brygger etter klassisk bryggeritradisjon, og vektlegger kreativitet og gode råvarer for å få et velbalansert og godt øl. Vi har seks typer øl i vårt standardsortiment, i tillegg til gjesteøl basert på sesong.

OVERNATTING
Lyse og trivelige leiligheter rett ved sjøkanten.
Totalt har vi 31 sengeplasser fordelt på 8 leiligheter. Alle leilighetene har egen inngang, og består av eget bad med dusj/WC, fullt utstyrt kjøkkenkrok, og stue med sofagruppe og tv. Alle leilighetene er røykfrie, men de fleste har utendørs terrasse med sitteplasser.

Leilighetene leies ut som selvhushold, men renhold, sengetøy, og håndklær er inkludert i prisen. På forespørsel kan vi selvfølgelig også sørge for både halv- og helpensjon mot et tillegg i prisen.
Vi har utsjekk senest klokken 12 på avreisedagen, men senere utsjekk kan avtales.

Tillatt med husdyr i noen av leilighetene – må avtales på forhånd
Muligheter for leie av båt
Tilgang til spaområdet mot et tillegg i prisen
Muligheter for lading av el-bil

MØTEROM
Her er det Kroa som brukes som møterom. Maksimum 40 personer i det store rommet og 20 i det lille.

HISTORIE
Fra Fjellværøya til Ansnes fra fiskehandel til storindustri
Utgangpunktet for dagens nye HitraMat AS er det gamle handelsstedet Ansnes der det helt siden 1700-tallet ble drevet handel med fisk og andre varer. Herfra dro jekter med saltfisk, tørrfisk og klippfisk, og jektene kom tilbake med varer som kystens folk ikke var selvberget med. Hit kom Sivert Fjeldvær i 1905. Mannen fra Fjellværøya drev fiskemottak og handel med fisk.

Da krabbe ble en handelsvare
Fosen-båtene kom i trafikk i 30-årene. Ansnes ble et betydelig handelssted og dampskipsekspedisjon, med dagligvarebutikken SA Fjeldværs Eftf. i sentrum. Anton Fjeldvær begynte å ta imot krabbe, koke fangsten og selge den til avtakere i Trondheim. På kysten hadde krabben ingen status som mat, men det var et visst marked i de store byene.

«Extra fina flykrabbor»
Sønnene til Anton hentet krabben hos fiskerne i regionen og fraktet dem hjem med båten «Ansnes». På denne måten var hele familien engasjert i bedriften.  I 50-årene begynte Anton Fjeldvær å eksportere levende krabber til Stockholm, men krabbene – pakket i kasser med tang – var vanskelig å få fram til mottakerne i live. Noen fart i denne eksporten ble det ikke før Fjeldvær fant på å bruke sjøfly til transport av levende krabbe. Pontongene på flyet lastet han med «Extra fina flykrabbor» – en delikatesse som ble svært populær i Stockholm.

«Hitramat på alle fat»
Sivert, en av Anton Fjeldværs sønner, gikk i land og startet selskapet «Hitramat» i ei av bryggene på Ansnes. Her ble fiskmat laget for hånd. Fiskekakene ble stekt i stekepanner og fraktet ut til forbrukerne via kjøpmenn i hele distriktet. «Hitramat på alle fat» ble slagordet. Produksjonen ble etterhvert mer automatisert og strømlinjeformet, men kvaliteten var fremdeles av godt, gammelt Hitramat-merke. I 1988 ble bedriftens populære «Hitraball» kåret til Sør-Trøndelags nasjonalrett. Ennå var krabben bare en bigeskjeft, og krabbesesongen var kort; fra 10. september og et par måneder utover høsten.

…Men så kom krabben for fullt
Etter at Sivert døde, kom dagens Anton Fjeldvær inn som leder. Siden tidlig på 90-tallet har den fine taskekrabben fra Trøndelags-kysten (også kalt Hitra-krabben) blitt hovedproduktet i bedriften, og det er krabben som er den viktigste bærebjelken for fabrikken i framtida. I 2002 flyttet bedriften inn i nye tidsriktige lokaler på Hitra Fiskerihavn, i det som er Europas mest moderne fabrikk for taskekrabbe.

www.ansnesbrygger.com, post@ansnesbrygger.com, mobil + 47 982 88 820

Address: Ansnes
City:
State/County:
Zip: 7241
Country: Norway
Property Id : 5825
  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover