Your search results

Fjellvær Gjestegård

legg til i favoritter
912

OVERNATTING
Overnattingstilbudet består av 5 hytter, 4 ved sjøen og en på tunet, med 1-4 soverom i hver. Alle nyoppusset i 2016. Hyttene har baderom med varmekabler i gulv, kjøkken med komfyr, kjøleskap, kaffekoker og ellers alt nødvendig kjøkkenutstyr.  TV med satellittkanaler og radio.  De 4 ved sjøen har terrasse med grill, ute-møbler og en fantastisk utsikt.

GOD HJEMMELAGET MAT AV LOKALE RÅVARER
Vår restaurant tilbyr kortreist mat fra øyas produsenter og egenproduserte produkter.  Vi liker å servere tradisjonskost.  Vi har dagens tilbud, men også a la carte.  Ved forhåndsbestilling lager vi menyer ut fra gjestenes ønsker.  Vi hjelper deg å markere alle store og små dager i livet slik du vil ha det.
Møter – julebord – fødselsdager – barnedåp – konfirmasjon og bryllup.

DEN KLARE SJØEN
Den absolutt mest kortreiste og ferske middagen kan dere sørge for selv.  Lei en båt, og kos dere på havet. Flytevester og sjøkart stilles til rådighet og fiskeutstyr kan leies.  Og man trenger ikke å være en erfaren fisker og båtfører.  Vi har båter med ulik størrelse, både når det gjelder båt og motor.  Og det vil alltid bli gitt instruksjon før dere får dra fra kaia.
Båter til utleie: (alle med ekkolodd, pris pr. maksimum 3 timer, pr. dag og pr. uke oppgis ved forespørsel)
2 x Hansvik 16 fot, 20 HK
Hansvik 16 fot, 9.9 HK
2 x Hansvik 18 fot, 30 HK
Hitra 18 fot, 20 HK
Hitra 17 fot, 30 HK
Hitra 17 fot, 20 HK
Kaasbøll 17 fot, 50 HK
Kaasbøll 17 fot, 40 HK 

DET HANDLER OM Å FINNE ROEN
Fjellvær Gjestegård er et godt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser.  Det finnes mange spennende turstier i området, og man kan nyte turen både med guide og på egen hånd.

Et populært og spennende turmål er Bussekaillstua.  Den er ikke enkel å finne for en som aldri har vært der, og det var nok de som i middelalderen brukte den som bosted svært glade for.  Det var fredløse Bussekailler, egentlig sjøfolk ombord i en gammel båttype som het Buss.  Bussene gikk helt innerst inn i Middelhavet og hentet kostbarheter som vin, krydder, slike m.m. for kirka og rikfolket.  En del av disse sjøfolka, Bussekaillene, ble akterutseilt av forskjellige grunner og slo seg ned i huler fra Biskayabukte til Skandinavia og drev som sjørøvere.

Man kan også oppleve området på Sykkel.  Fjellvær Gjestegård har sykler til utleie.

Vil man på riktig gå ytterst mot havet så anbefaler vi å ta turen til Ulvøya og Ulvøystien.  Ca. 20 minutter å kjre fra Fjellvær Gjestegård.

EN GÅRD OG EI ØY MED EN LANG OG INTERESSANT HISTORIE
Gården har en stor samling fra tidligere tider på gården Fjellvær, åpen daglig i sommersesongen, ellers på forespørsel.  Vår lokale gårds-museum viser hvordan folk levde på gården og øya i tidligere tider.  Her finner du gamle motorer, gammelt redskap for både gårdsdrift og fiske.  Folkene her ute måtte være sjølberga, og skomakeryrket var blant de tingene som folket her ute ordnet selv.

Eier og driver, Anne Brit Berg, har hatt sitt hjem på Fjellværøya siden 1972, men gården har vært i hennes avdøde ektemann Asbjørns slekt siden 1802.  Anne Brits interesser går i flere retninger.  Særlig store er historiekunnskapene og hennes viten om lokal flora.  To interessefelt som også gjestene kan nyte godt av.  I nærmiljøet rundt gjestegården ligger det til rette for flere historiske fotturer.  De besøkende må gjerne spasere alene, men mest ut av turen får man om man tar med seg Anne Brit som guide.  Hun kan historiene og forteller dem gjerne.

MØTEROM
Restauranten på låven kan også brukes som møterom. Maksimum 80 personer

www.fjellvar.no, mail@fjellvar.no, mobil + 47 928 01 264

State/County:
Country: Norway
Property Id : 6687
  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover