header_image

Your search results

Hopsjøbrygga

Fv381,
legg til i favoritter
2116
Osten fra Hitra Gårdsmat

FØL HOPSJØBRYGGA
Nils Rosing Parelius (1753-1799) gjorde tidlig Hopsjø til et kjent handelshus med en rik og spennende historie. Nils fraktet fiskeprodukter på egne skip fra Hopsjø til Spania og Europa for øvrig og i retur hadde han edle varer som frukt, tobakk og brennevin i lasten. Varer ble fraktet, noe ble kjøpt og noe også smuglet, for selveste Parelius var en kar med mye på ferde.
Lenger opp i bygda bygde Nils i 1790 Margrethes Minde. Et franskinspirert hus med fin hage og sjeldne vekster som senere også avduket en av Nils’ kjellere for smuglede varer. Stifteren Tor Bugten var til sin siste dag helt sikker på at det i området finnes flere kjellere og skulte skatter som enda ikke er funnet den dag i dag.

GJENNOM ALLE SANSER
Vårt Handelssted har en rik historie og det er derfor viktig for oss å få dele denne historien med deg. Gjennom anisblokk på kramboden, kruttrøyken i hvalfangstmuseet, velsmakende mattradisjoner og yrende markedsliv håper alle vi på Hopsjøbrygga at du vil få et minneverdig besøk hos oss, samtidig som du også kan utforske øyregionen Hitra og Frøyas mange andre kvaliteter.
Pakkhusbrygga er gjort om til restaurant hvor man nyter god drikke og mat med lokal tilknytning.  Vanligvis åpner vi til påske og holder åpent til godt ut på høsten – og for grupper kan vi ved forhåndsbestilling også åpne i vinterhalvåret.
Velkommen skal du være til din smak av rotekte kystkultur, til Hopsjøbrygga.

VEIBESKRIVELSE
Kjør hovedveien FV 714 til Vikstrøm, fortsett i retning mot Melandsjø FV 381. Kjør forbi Nærbutikken og Hitra kirke, fortsett ca. hundre meter til du ser Hopsjøbrygga til høyre. Det er en stor parkeringsplass på venstre side av fylkesveien som du kan parkere på. Vennligst parker der og ikke kjør ned på området.  Kommer du båtveien er det adkomst fra begge retninger i Dolmsundet og gode havneforhold ved bryggas gjestehavn. Her er det lunt og godt og gjestehavna har både strøm, vann og servicebrygge med dusj/toalett.

www.hopsjo.no, tlf. +47 44 50 90, parelius@hopsjo.no
 

 

 

 

 

 

 

 

Address: Fv381
Zip: 7250
Country: Norway
Property Id : 5828
  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover