header_image

Your search results

Dykking

Ønsker du nakensnegler, kamskjell eller krabber, vrakdykk, fotodykk eller naturdykk? På Hitra trenger du ikke velge – her får du alt! Når du i tillegg har 15-20 meter sikt under algelokket i juli, og opptil 40 meter sikt på vinterstid – da er det bare å sette kursen mot Trøndelagskysten og gjøre deg klar for nye opplevelser på herlige Hitra!
Å ta seg vann over hodet som dykker er en form for hverdagsmagi. Et pust i bakken. Stress og mas legges igjen på overflata, for når du lar kroppen synke ned under vann kan hjerterytmen senkes og hjernen kobles over i bare-nyt-modus.

La tankene om regninger og hektiske møter ligge. La kroppen synke ned under vann. La vannet omslutte deg helt, og gjør deg klar for å møte en magisk verden. Nesten hvor som helst på Hitra kan du traske ned i fjæra og stikke hodet under vann, og på et øyeblikk er du i et undervannsparadis som er få steder forunt.

Spektakulære kløfter, så smale at du knapt kan snu deg, hvor krabbene henger over deg som overmodne pærer. Svimlende veggdykk, hvor hver eneste kvadratcentimeter er dekt av fargerike anemoner og snodige svamper, men hvor bunnen er borte og alt du ser under deg er et stort svart sluk.

Kilometer på kilometer med sandbunn hvor kamskjellene ligger klare og bare venter på at du skal komme med fangstnettet ditt for å sanke middagsmat, eller meterhøy tareskog, et spektakulært syn i seg selv, som blir enda mer spennende om du begynner å tråle taren for å bli kjent med alle dyrene som bor i og lever av havets regnskog.

Kaldt, klart vann med stor sirkulasjon gjør at alt dette, og mye mer, fins her. Lett tilgjengelig for deg. Ta deg vann over hodet mens du er her på Hitra!

Foto: Ann Karin Matberg / Medusafoto.no

  • Velkommen til Hitra

    Med sin vakre natur og kultur er Hitra en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested der du blir vel tatt i mot av øya sine beboere “hitterværingene”.

  • Værvarsel for Hitra

    Klikk her for å se værvarsel for flere steder på Hitra - 3 dager fremover